lørdag den 16. juli 2011

noget om Tivoli

Da jeg var barn tog hele familien én gang om året først i Odense Zoo og bagefter i Odense Tivoli, det lå nemlig dør om dør. I dag har Odense Zoo købt hele arealet.
Det var en dejlig dejlig dag og oplevelse med familien, som vi så frem til og snakkede om længe bagefter. Hvis vi var rigtig heldige tog min moster og onkel os med i Tivoli, når vi var på sommerferie hos dem - dobbelt skønt!



I dag er børn vant til den slag underholdning. Der er næsten ikke den egn i Danmark, som ikke har et Tivoli eller lignende forlystelses Park, dyrepark, Eksperimentarium eller andet, hvor man kan blive underholdt. For Gud forbyde, man rent faktisk skulle kede sig eller gøre noget selv!
Nogle af disse forsøger så samtidig at skubbe lidt viden ind i os samtidig med at vi forlyster os.
(ad et surt opstød).

Nå men, jeg har været i Tivoli Friheden  med nevøerne og niecerne.


Vi var der første gang sidste sommer, hvor jeg syntes de alle 6 var gamle nok til at få en god oplevelse ud af dagen. Sidste sommer sprang den ældste og de to store piger rundt i alle de vilde karruseller. De to mellemste drenge tog den yngste pige i hånden og kastede sig ud i alle børnekarrusellerne :-)

I år tog de så revanche! De skubbede til deres egne grænser og prøvede karruseller, som de dårlig nok turde kigge på sidste år. Selv den lille (på snart 7) fik prøvet nogle ting, som måske liiiiige var til den vildeste side for hende. Underholdning eller ej - det var en dejlig dag i solen, med indtil flere grænseoverskridende oplevelser for både børn og Mosteren (fx. alle 6 i luftgyngerne...).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar