søndag den 8. maj 2011

noget om dejlige oplevelser

Denne weekend blev niecen i Svendborg 9 år. Jeg var inviteret til fødselsdag fra i går kl. 10 til brunch og indtil i dag efter Naturama tur.

Hvis du er i omegnen af Svendborg, så skal du unde dig selv - og dine et besøg på Naturama i Svendborg. Det er et nyt naturhistorisk museum, bygget i forlængelse af det gamle museum. I min barndom var naturhistorisk museum i Svendborg et udflugtsted for både skolen og spejder. Det var næsten magisk at træde ind blandt glasmontre, hvor udstoppede dyr foregav at være i deres naturlige habitat. Og det her var før det var så smart med interaktive museer, men de havde et opgave ark, hvor man skulle svare på spørgsmål (iøvrigt det samme og eneste vi udfyldte igen og igen år efter år), og knapper man kunne trykke på og høre fuglestemmer - og højdepunktet: man kunne føle på ræveskind, hvalskind og en mere jeg ikke kan huske.

Og i dag er der så bygget dette:

Indefor et det på en måde også magisk. Vægge lavet af glas fyldt med udstoppede fugle og en kakofoni af fuglelyde.
Hvaler, isbjørne osv. i den smukkeste spændende arkitektur.

Vi (Sofie, mormro, og moster) var der fordi Sofie - 9 år sammen med hendes SFO har lavet billeder over temaet "himmel og hav". Det havde en del af Svendborgs skoleklasser. Og sikke en fantastisk mangfoldighed udi børnekunst. præsenteret i et smukt smukt rum.
Sofie i midten med alle sfo´en s billeder. De øverste to er Sofies værker. De nederste to er bedste venindernes.
Her er nogle andre ret inspirerende børneværker:
Dejlig dejlig Søndag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar