fredag den 25. november 2011

noget om at forberede næste års sommerbed

Tilbragte eftermiddagen med at børste mine georgineknolde fri for jord, pakke dem ind i aviser og gemme dem i en flamingokasse. Og glæde mig til at se dem i fuldt flor næste sommer igen.

Og blandt knoldene var mine frøsåede georginer. Fine knolde - ikke?


Klar parat til næste sommer:


onsdag den 23. november 2011

tirsdag den 22. november 2011

noget om at få forkert fat i årstiden

Jeg var en tur i Haven. og se lige denne lille frække lupin - den har vist ikke opdaget årstids skiftet...

søndag den 20. november 2011

noget om SAK - Svendborg Amts Kunstforening

Min niece på 9 inviterede mig og hendes mormor på SAK. Det vidste jeg så ikke hvad var, men tilsyneladende har Svendborg et kunstmuseum - som jeg aldrig har kendt til før...
Og det er et rigtig lille fint museum med lokale kunstnere i den faste udstilling, spændende særudstillinger og alt pakket ind i et smukt gammelt hus.


Se hvad vi alt så - den nederste collage er med skulpturer af Theodor Bok. Jeg var helt solgt: hundrede små stykker træ samlet med små trædyvler og bygget til fantasifulde figurer nogle i 2½ meters højde. Uh jeg ville gerne have sådan en i min have. Måske skulle jeg forsøge mig....


Kai Nielsen
Sofie forklarer mormor om Erik Flygenrings intentioner

Per Buk

Theodor Bok

torsdag den 17. november 2011

noget om efterårs skønhed

Jeg var på spejderlejr sidste weekend på Djursland. Vejret var med os - det var smukt og dejligt. Og skovbunden havde bare de fineste skatte at fremvise. Se her:




mandag den 14. november 2011

noget om ferie 3

Midt i Budapest ligger Margrethe øen. Det mest fantastiske sted: kurbade, hoteller, kirker, gamle klosterruiner, friluftsbade, japanske have, løbebaner osv.




På Buda siden af Budapest ligger det smukke slot - her er et par smukke billeder fra slotsområdet.

Se det smukke smukke tag på kirken



Budapest by night

søndag den 13. november 2011

noget om ferie 2

Udenfor Budapest er har ungarerne lavet en monumentpark - med alle de gamle kommunist monumenter. Den er bestemt en formiddags besøg værd. Lenin, Engels, Marx - ingen af Stalin desværre. Desuden er der en gammel Trabant og et museum, der spiller gamle propaganda sovjetiske film - så skønt!


Indgangen - et rent "jerntæppe"...

Symbolet på at arbejderbevægelsen har hele verden i sin hånd...


En Trabant


lørdag den 12. november 2011

noget om ferie

Jeg eeeeeelsker storbyferie - jeg er så dårlig til - ligge-på-strand-eller-ved-pool-ferie, jeg keder mig i en grad som næsten ikke kan beskrives. Men det er ok at have 1-2 dage i løbet af en uges ferie, hvor der ikke sker så meget.

De sidste mange år har jeg ofte taget en storbyfrie om efteråret sammen med min bedste veninde. Vi er rigtig gode til at rejse sammen. Vi går med hinanden og ser det den anden interesserer sig for, og det sker også at den ene planter sig på en bænk medens den anden får stillet sin lyst udi noget vi ikke er helt enige om. Her kunne nævnes: jeg nyder kunstmuseer, kirker og haver. Hun elsker butikker, cafeer og engelske bøger.

I den første uge af november var vi i Budapest- en by ingen af os havde besøgt før.Vi går meget gerne rundt og ser byerne vi besøger, det er bare den bedste måde at opleve på (på vores hotel var de ved at dø ved tanken om at vi ville gå 2½ km.. ud og hjem igen !).
Parlamentet

Smukt smukt håndarbejde

Fantastisk smuk bænk ved Donau

"Jeg er vejen sandheden og livet" - Skt. Stefans kirke
"nogen" har sat et McDonalds gade ur op ved siden af et monument for faldne soldater...

- og Starbucks selvfølgelig